Om MERLOT

Historien om Merlot begynder med Egon Aaberg, en livsnyder og perfektionist fra Hanstholm, der allerede som meget ung fandt ud af, at hans fremtid lå inden for restaurationsbranchen.

En egentlig kokkeuddannelse blev det aldrig til, for Egon havde det godt med at hygge om sine gæster uden for køkkenet og gik derfor tjenervejen i stedet. På sit CV har Egon både en mesterskabstitel i tjenerfaget og ansættelse på nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter, og hans hjerte har altid banket for den klassiske franske kogekunst. Merlot åbnede som restaurant i 1990 i Vejle Midtpunkt, men da Egon Aaberg knap 10 år senere fik mulighed for at have restaurant og selskabslokaler samlet i Skyttehusgade, slog han til. Nu kan vi ud over restaurantlokalerne byde velkommen til selskaber på op til 150 personer i den gamle varietesal med scene og selskaber på op til 50 personer over restauranten i det stemningsfulde loftsrum med fritlagte bjælker.

Maden

Hos Merlot tager vores menuer udgangspunkt i den klassiske franske kogekunst. Vi gør meget ud af at skabe et “ærligt køkken”, hvor råvarerne er rene og rigelige. Vores gæster kan forvente at få en fornuftig portionsstørrelse, så ingredienserne er til at få øje på. Vores passion for de gode råvarer er det vigtigste redskab, når vi sammensætter menuer.

Vinen

Hos Merlot er vinen et kapitel for sig. Vi indrømmer blankt, at vi ikke tilstræber det mest geografisk eller kronologisk alsidige vinkort, men alene går efter de allerbedste smagsoplevelser. Vores store vinkælder fyldes kun op med det, vi selv kan stå inde for – og alle vine får tid til at modnes. Med andre ord køber vi ikke vin i dag, der skal sælges i morgen. Ligesom i køkkenet dominerer Frankrig også i vinkælderen, men vi har derudover gode flasker fra Italien, Spanien, Chile, Argentina, Sydafrika mv.